Case SUSTENABILE

Case SUSTENABILE

CASA SUSTENABILA – CASA VIITORULUI in conceptia ASPRO este o casa care trebuie sa fie comfortabila, sa fie dotata cu o tehnologie prietenoasa cu cel care locuieste in ea.
Din punctul nostru de vedere o casa sustenabila va contine toate elemente din zona caselor verzi, a caselor pasive dar este necesara o proiectare de inalt nivel tehnologic.
In aceasta zona se acumuleaza toata experienta ASPRO obtinuta din toate domeniile constructiilor de cladiri.

Case SUSTENABILE ASPRO

Intr-o casa a “viitorului” noi nu vedem neaparat sisteme sofisticate controlate de tablete, bratari sau telefoane.
Conceptul nostru de casa a viitorului reprezinta simplificare dusa la extrem. Ca sa avem o casa comfortabila trebuie sa eliminam cat mai mult din elemente in miscare, motorase, senzori, echipamente ce produc campuri electromagnetice si radiatii.
Ca sa avem comfort la incalzire nu ne trebuie mari cheltuieli incluse in vane electrice, actuatoare si o multime de senzori. Nu trebuie decat o proiectare judicioasa realizata de un bun tehnolog care sa dimensioneze corect diametrele tevilor si debitele necesare pentru a asigura necesarul termic pentru fiecare zona.
Controlul de va face dintr-un singur loc, vom avea un numar redus de pompe (costuri mici de intretinere si de reparatii), sistemul va putea fi reglat de oricine de la un singur buton fara a fi nevoie de un specialist.
Printr-o proiectare judicioasa se va stabili curba termica a casei ce va fi asigurata prin dimensionare mecanica, iar utilizatorul final printr-o rotatie usoara a unui buton fizic sau virtual (de pe calculator sau telefon) va scadea sau creste temperatura si sau ventilatia asigurandu-si comfortul dorit, inclusiv de la distanta.
Ceea ce vedem noi in casa sustenabila este eliminarea dependentei de un specialist care este de multe ori indisponibil cand ai nevoie de el.
Prin proiectare la un inalt nivel tehnologic se poate asigura realizarea unei case care sa necesite intervale foarte rare de interventie in mentenanta si service, sa fie anuntate din timp eventuale defectiuni pentru nu fi necesare interventii in urgenta.

DIN LUCRARILE ASPRO

Ca urmare a experientei acumulate de ASPRO in cei aproape 20 de ani de activitate in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare, lista serviciilor noastre in domeniul constructiilor civile si industriale acopera urmatoarele zone:

  • Antreprenoriat general
  • Arhitectura si proiectare
  • Management de proiect si consultanta
  • Infrastructura cladirilor
  • Lucrari de structura si fatada
  • Structuri si confectii metalice
  • Fatade de aluminiu, metal si sticla
  • Hidroizolatii si termoizolatii
  • Incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC)
  • Instalatii